Inregistrare Domenii | Partener autorizat domenii .RO

Iti oferim inregistrare domenii la cele mai competitive preturi de pe piata. Suntem parteneri autorizati RoTLD pentru domeniile .RO (toate extensiile), iar pentru domeniile internationale avem parteneriate cu EURID, OpenSRS si InternetBS.


Verifica in formularul de mai jos disponibilitatea domeniului si inregistreaza-l in doar cateva secunde!Inregistrare Domeniu RO GRATUIT 1 AN daca alegi si Gazduire Web
Exceptie pachetul BASIC

.ro .com .eu .net .org .biz .info
Perioada (max 10 ani) 1 an 1 an 1 an 1 an 1 an 1 an 1 an
Inregistrare 7.99 € 9.99 € 6.99 € 14.99 € 13.99 € 15.99 € 16.99 €
Reinnoire 7.99 € 9.99 € 6.99 € 14.99 € 13.99 € 15.99 € 16.99 €
Transfer GRATUIT 9.99 € 6.99 € 14.99 € 13.99 € 15.99 € 16.99 €
Specificatii tarife domenii

Recomandari cand inregistrezi un domeniu web

Alegerea potrivita a domeniului web nu trebuie sa fie o decizie foarte dificila. Iti recomandam ca atunci cand apelezi la serviciul de inregistrare domenii, sa alegi un domeniu cu o denumire cat mai apropiata de domeniul de activitate pe care doresti sa-l promovezi pe internet.


Numele de domeniu sa fie scurt, usor de memorat. Extensia domeniului trebuie aleasa in functie de zona din care sunt vizitatorii site-ului tau. De exemplu, daca viitorii tai clienti sau utilizatori sunt din Romania, opteaza pentru inregistrarea unui domeniu .RO. Inregistreaza-l pe o perioada cat mai lunga, pentru a scapa de grija platilor recurente anuale. Daca pe viitor ai planuri sa extinzi site-ul in afara tarii, inregistreaza numele de domeniu si cu alte extensii (ex .com, .net, .org, etc.) pentru a preveni inregistrarea acestora de catre altcineva.


Daca doresti sa cumperi mai multe domenii simultan te rugam sa ne contactezi pentru a-ti face o oferta de pret mai mica. Iti putem acorda discount-uri considerabile in functie de numarul de domenii pe care doresti sa le inregistrezi sau transferi.


Inregistrare Domenii. Intrebari Frecvente.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu web este un nume unic care identifica o adresa web. Acesta poate fi utilizat pentru a accesa site-ul web respectiv prin intermediul unui browser, de exemplu prin introducerea in bara de adrese a browser-ului "www.hostgate.ro" si apasand Enter. Numele de domeniu web sunt alcatuite din doua parti: numele de domeniu propriu-zis si extensia de domeniu. Exemple de extensii de domeniu sunt .com, .com, .net, .ro, etc.

De ce am nevoie de un nume de domeniu?

Un nume de domeniu web este esential pentru ca el face ca adresa ta web sa fie usor de gasit si de accesat de catre vizitatori. Numele de domeniu este ceea ce oamenii introduc in bara de adrese a browser-ului pentru a ajunge la site-ul tau. Fara un nume de domeniu, oamenii ar trebui sa introduca o adresa IP lunga si dificil de memorat pentru a ajunge la site-ul tau. De asemenea, un nume de domeniu poate fi personalizat pentru a reflecta numele sau brandul afacerii tale, ceea ce poate ajuta la construirea unei identitati mai puternice si la cresterea increderii in brand.

Daca am inregistrat domeniul, am nevoie si de gazduire web?

Dupa inregistrarea unui domeniu, pentru a-l face accesibil online, trebuie sa-l gazduiesti pe un server. Gazduirea web sau hostingul este un serviciu prin care un server web este pus la dispozitie pentru a stoca si a afisa continutul site-ului tau.


Exista mai multe optiuni disponibile pentru gazduirea web, cum ar fi:


Gazduire web partajata unde mai multi utilizatori impart aceeasi infrastructura de server. Este cel mai ieftin si accesibil tip de gazduire, dar poate fi mai putin flexibil si poate avea restrictii de performanta.

Gazduire optimizata Wordpress adaptata pentru a oferi suport pentru platforma Wordpress. Aceasta poate include caracteristici precum instalarea automata a WordPress, plugin-uri si teme specifice pentru Wordpress, dar si configurari optimizari complexe la nivel de server pentru a oferi o performanta mai buna pentru site-urile Wordpress. De asemenea, serverele destinate platformei Wordpress sunt echipate cu procesoare puternice, pentru o incarcare ultra-rapida a site-ului, dar si sisteme de cache cum ar fi LS Cache sau Litespeed Memcached.

Gazduire dedicata prin intermediul careia ai acces la intregul server fizic si la resursele acestuia. Acesta solutie este recomandata site-urilor sau aplicatiilor care necesita putere mare de procesare si spatiu de stocare mare.


Deci, daca ai inregistrat un domeniu, ai nevoie de gazduire web pentru a-l face accesibil prin intermediul Internetului si a putea afisa continutul acestuia. De asemenea, in cadrul pachetului de gazduire ai acces la servicii e-mail, dar si la Administrare DNS pentru a conecta domeniul la platforme externe.

Cum se poate transfera domeniul la Hostgate?

Procesul de transfer al unui domeniu .RO de la un alt Registrar la Hostgate este foarte simplu si gratuit. Trebuie sa ne furnizezi numele domeniului si "Cheia de Autorizare Transfer la alt Registrar". Cheia o primesti pe e-mail dupa ce ai solicitat-o din panoul de administrare a domeniului de la RoTLD. Recomandarea noastra este sa ne contactezi atunci cand doresti sa transferi un domeniu catre noi, pentru a-ti oferi toate detaliile necesare transferului.


Daca doresti sa transferi un domeniu international (.com, .net, .eu, etc.) este nevoie de codul EPP si numele domeniului. Codul EPP il obtii de la actualul Registrar. Transferul domeniilor internationale implica prelungirea acestor cu minim 1 an chiar daca acesta inca nu este expirat. De asemenea, in cazul transferului unui domeniu international, trebuie sa te asiguri ca domeniul este deblocat pentru transfer si ai acces la adresa de e-mail atasata acestuia.

Pe ce perioada pot inregistra un nume de domeniu?

In general, domeniile web se pot inregistra pe o perioada cuprinsa intre 1 si 10 ani. Ca si exemplu, domeniile .RO se pot inregistra pe o perioada de maxim 10 ani, la un pret de 7.99EUR+TVA pe an.

Mai pot schimba numele unui domeniu web daca acesta a fost deja inregistrat?

Daca un domeniu a fost deja inregistrat, nu se poate schimba sau modifica numele. Din pacate, trebuie inregistrat si achitat un nou nume de domeniu, iar cel "gresit" poate fi lasat sa expire fara sa-l mai reinnoiesti.

Daca nu ai gasit raspuns la intrebarile tale referitor la serviciile de Inregistrare Domenii, te rugam sa ne contactezi prin intermediul adresei e-mail la suport@hostgate.ro, formularului de contact sau direct la numarul de telefon de pe site, iar unul dintre operatorii nostri iti va oferi toate detaliile de care ai nevoie.