Termeni si Conditii de Utilizare a Serviciilor

Art. 1 – Definitii

1.1. HOST GATE SRL, entitate juridica, CUI RO44527763, ONRC J03/1595/2021 avand sediul social in Stefanesti, Str. ALEEA VENUS, Nr. 11B, ARGES, RO, este definita in continuare ca “HOSTGATE”, fiind prestator al serviciilor de gazduire web, reseller web, inregistrare domenii web, servere virtuale (VPS/VDS/Cloud), servere dedicate, colocare servere precum si orice alte servicii web aditionale care pot fi contractate direct prin intermediul paginii web hostgate.ro.

1.2. Prezentul document electronic defineste cadrul prin care HOSTGATE se angajeaza sa furnizeze produsele si serviciile web utilizatorilor sai, reprezentand in acelasi timp si un acord legal intre parti astfel incat utilizarea serviciilor oferite de HOSTGATE presupune acceptarea in totalitate si conformarea intocmai la conditiile de utilizare a serviciilor prezentate aici.

1.3. HOSTGATE este de acord sa furnizeze produse si servicii web tuturor utilizatorilor sai, atat persoane fizice cat si persoane juridice, in conformitate cu prevederile legale in viguare, respectand in totalitate legislatia Romana. Toti utilizatorii serviciilor web oferite de HOSTGATE fac subiectul acestor termeni si conditii astfel incat utilizarea acestora presupune acceptarea si conformarea fara exceptie a informatiilor prezentate in cadrul acestui document.

1.4. HOSTGATE prin intermediul acestor termeni si conditii interzice imperativ, dar fara a se limita, folosirea serviciilor sale web in scopul desfasurarii unor activitati ilegale, de ordin tendentios sau de incalcarea drepturilor de orice fel. Utilizatorul este de acord ca HOSTGATE sa furnizeze informatii despre datele personale (adrese IP, istoric conectari, date despre contul clientului etc.) numai autoritatilor care investigheaza incalcarea securitatii sistemelor, a serverelor, a retelelor altor site-uri sau a faptelor cu caracter penal. Utilizatorii care incalca securitatea sistemelor, serverelor sau a retelelor pot fi trasi la raspundere prin intermediul unor procese civile sau penale. In acest sens HOSTGATE isi rezerva dreptul de a inchide definitv contul utilizatorului fara o notificare prealabila si de a se constitui ca parte vatamata in cazul unui proces civil sau penal.

1.5. Utilizatorul recunoaste faptul ca serviciile web furnizate de HOSTGATE, precum si preturile aferente acestora i-au fost comunicate in totalitate si de asemenea recunoaste ca este de acord cu faptul ca HOSTGATE poate modifica fara o notificare prealabila atat parametrii tehnici a serviciilor web furnizate cat si a preturilor acestora.


Art. 2 – Comenzi si plati

2.1. Orice comanda se va efectua fie online prin intermediul paginii web hostgate.ro fie telefonic la numerele de telefon afisate pe pagina hostgate.ro.

2.2. Utilizatorul se obliga sa furnizeze datele de identificare complete, corecte si conforme cu realitatea astfel incat acestea sa poata fi utilizate de catre HOSTGATE la emiterea facturilor pentru serviciile web achizitionate, conform legislatiei in vigoare. HOSTGATE isi rezerva dreptul de a sterge un cont de client si / sau serviciu web in cazul depistarii unor date de identificare incorecte sau incomplete.

2.3. Dupa finalizarea comenzilor se va transmite in mod automat o notificare de plata catre adresa de email furnizata de utilizator prin intermediul formularelor online sau telefonic. Notificarea de plata contine toate informatiile necesare efectuarii platii si este disponibila online in contul de client. Utilizatorul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor achizitionate, in avans pentru perioada de timp in care acestea sunt furnizate. Toate notificarile de plata ulterioare vor fi transmise exclusiv prin intermediul serviciului de email.

2.4. Utilizatorul are obligatia sa achite contravaloarea notificarilor de plata (proformei) in avans in termen de maxim 15 zile de la data emiterii acesteia. In cazul neachitarii la timp a notificarilor de plata (proformelor), HOSTGATE va suspenda automat activitatea serviciilor web comandate de catre utilizator. Dupa confirmarea de incasare a platii se va emite si expedia in mod automat factura in format digital (PDF) de catre sistemul de billing utilizat de HOSTGATE, factura ce va fi livrata pe adresa de email furnizata de utilizator prin intermediul contului de client.

2.5. Ne rezervam dreptul de a suspenda orice serviciu web aferent contului de client dupa depasirea termenului de 15 zile de la data scadentei daca plata nu a fost efectuata sau nu s-a anuntat incapacitatea temporara de plata a utilizatorului si discutarea unui alt termen in acest sens. Orice prelungire a termenului de plata ramane doar la latitudinea HOSTGATE in baza istoricului si a evolutiei relatiei utilizator – HOSTGATE. Pentru serverele VPS si serverele dedicate serviciile se suspenda in 3(trei) zile de la data scadenta a facturii proforma, daca plata nu a fost receptionata.Orice prelungire a termenului de plata este la discretia noastra.

2.6. Stergerea Contului - Ne rezervam dreptul de a sterge definitiv toate datele conturilor de gazduire dupa trecerea a 20 zile calendaristice de la data scadenta a facturii proforma daca plata, nu a fost efectuata. Pentru serverele VPS si serverele dedicate datele sunt sterse in 3 zile calendaristice de la data scadenta a facturii proforma, daca plata nu a fost receptionata. Orice prelungire a acestor termeni este la discretia noastra.

2.7. Utilizatorii au dreptul la rambursul sumei achitate pentru serviciile web achiztionate in termen de maxim 30 zile de la plasarea comenzii. Pentru a beneficia de returnarea sumei, utilizatorul trebuie sa solicite acest lucru prin deschiderea unei cereri de suport catre departamentul Financiar. Mesajul trebuie sa contina datele de identificare ale utilizatorului, motivele pentru care solicita returnarea banilor, precum si informatiile necesare efectuarii acestei operatiuni. Rambursare va fi efectuata in termen de maxim 30 de zile de la data inregistrarii cererii de rambursare. Tarifele percepute de HOSTGATE pentru inregistrarea domeniilor, servere VPS, servere dedicate, certificate SSL sau a licentelor software nu sunt rambursabile. In cazul solicitarii de ramburs pentru serviciile de gazduire web pretul domeniului fara gazduire se scade din suma totala. Aceasta regula se aplica si pentru utilizatorii care au beneficiat domeniu web gratuit sau o alta reducere in urma unei oferte promotionale. Garantia de rambursare nu este aplicabila daca s-au incalcat acesti termeni si conditii de utilizare a serviciilor web oferite de HOSTGATE. Dupa expirarea perioadei de 30 zile de la activarea si utilizarea serviciilor web nu mai este posibila rambursarea platilor, indiferent de valoarea sau ciclicitatea acestora.

2.8. Pentru inchiderea contului se va face o cerere catre departamentul Financiar cu cel putin 15 zile inainte de urmatoarea data de facturare daca in prealabil a fost semnat un contract fizic de servicii web. In cazul lipsei unui contract fizic, intreruperea contului se va efectua automat de catre HOSTGATE dupa 15 zile de la scadenta notificarilor de plata emise, nefiind cazul de a anunta in prealabil solicitarea de incetare a serviciilor web.

2.9. Restaurarea si activarea unui cont de gazduire / reseller web dupa ce datele au fost sterse pentru neplata la termen se taxeaza cu suma de 25 EUR + TVA plus achitarea restantelor din cadrul contului.


Art. 3 – Suport

3.1. HOSTGATE ofera suport tehnic gratuit tuturor clientilor pentru a asigura buna functionare a serviciilor oferite. Suportul tehnic este limitat la aria noastra de expertiza. Oferim suport in ceea ce priveste buna functioare a serviciilor de gazduire web. Nu oferim suport tehnic pentru aplicatii web (cgi, PHP, html, JS, CSS, etc.). De asemenea nu oferim nici un fel de suport pentru clientii dumneavoastra. Suportul poate fi solicitat non-stop prin e-mail la adresa suport@hostgate.ro sau de luni pana vineri intre orele 09:00-18:00 telefonic la numarul 0376.448.228.


Art 4. – SPAM si UCE (Unsolicited Commercial Email)

4.1. HOSTGATE are toleranta zero fata de trimiterea de Unsolicited Commercial Email (UCE) sau SPAM prin intermediul retelei noastre. Acest lucru inseamna ca tuturor utilizatorilor si clientilor nostri le este interzis sa foloseasca si/sau sa le permita clientilor sai sa foloseasca reteaua noastra pentru a trimite Unsolicited Commercial Email (UCE) sau SPAM. Clientilor le este interzisa gazduirea de site-uri si informatii carora le este facuta reclama prin UCE din alte retele. Violarea acestor conditii poate duce la penalitati severe, inclusiv oprirea furnizarii serviciilor.

Spamming se refera la actul de a trimite, asista sau consimti la trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate prin Internet, catre o adresa care nu a solicitat si a confirmat in mod expres dorinta de a primi aceste mesaje. Aceasta include, dar nu se limiteaza la trimiterea de anunturi comerciale (reclame, cereri caritabile, petitii pentru semnaturi, sondaje de opinie, oferte promotionale etc. SPAM-ul include, dar nu se limiteaza la, orice forma de transmitere a informatiilor folosind reteaua Internet, cum ar fi e-mail, transmisii fax prin Internet sau telefonie prin Internet.

4.2. In cazul unei notificari in ceea ce priveste incalcarea politicii despre SPAM, vom initia o investigatie in termen de 48 de ore de la primirea notificarii. In timpul derularii investigatiei accesul clientului la retea va fi restrictionat pentru a preveni viitoare violari. Daca clientul este gasit vinovat de incalcarea acestei prevederi contractuale, ne rezervam dreptul de a restrictiona, suspenda sau inchide definitiv contul clientului; de asemenea ne rezervam dreptul de a-l actiona in instanta de judecata pentru a recupera toate costurile aferente investigatiei si vom anunta autoritatile competente daca credem ca activitatile sunt de natura penala.

4.3. Orice client care gazduieste site-uri sau servicii de tip SPAM pe serverele si IP-urile oferite de HOSTGATE si apare in vreo baza de date SPAM, va duce la deconectarea serviciului sau a serverului. De asemenea este interzisa gazduirea de servicii IRC, streaming video, streaming audio sau egg drop scripts.

4.4. Repunerea in functiune a serviciilor va fi facuta dupa ce s-a efectuat indepartarea tuturor materialelor interzise de prezentul contract. Orice server sau cont de client vinovat de o a doua incalcare a acestor conditii va fi scos permanent din reteaua noastra fara o notificare prealabila.

4.5. Este interzisa utilizarea urmatoarelor scripturi pe serverele noastre: UltimateBBS, IkonBoard, toate versiunile de forum YABB, scripturi pentru proxy, scripturi pentru IRC, anonimizator, chat room-uri, PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi, FormMail, Mass Mail.


Art. 5 – Adrese IP

5.1. Daca alocam unui client o adresa IP, dreptul de a folosi acea adresa de IP ne apartine doar noua si clientul nu va avea dreptul sa foloseasca acea adresa IP decat in conditiile acestui document. Vom mentine controlul si dreptul de proprietate asupra adreselor IP alocate clientilor si ne rezervam dreptul de a schimba si inchide orice adresa IP.


Art. 6 – Trafic si spatiu

6.1. Clientul este de acord ca traficul si spatiul din pachetul de servicii de gazduire web comandat sa nu fie depasit in cazul in care acestea sunt limitate. Contul clientului va fi monitorizat constant de catre HOSTGATE; daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse, vom contacta clientul respectiv pentru a-l instiinta in aceasta privinta. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor, IO, inodes etc.), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila a clientului pentru a mentine buna functionare a serverelor.

6.2. Ne rezervam dreptul de a actiona in aceeasi maniera daca traficul depaseste pe cel din pachetul comandat. Aceasta poate include, dar nu se limiteaza la: taxarea traficului aditional, deconectarea sau suspendarea contului, oricare dintre aceste masuri sunt la latitudinea noastra. Daca vor fi luate masuri impotriva clientului acesta nu este indreptatit sa ceara o rambursare a banilor platiti, indiferent de serviciul utilizat.

4.3. HOSTGATE supravegheaza respectarea celor de mai sus prin monitorizarea rapoartelor despre resursele utilizate.


Art. 7 – Sistemul si securitatea retelelor

7.1. Clientii nu pot utiliza reteaua HOSTGATE pentru a incerca sa evite autentificarea si/sau sa pacaleasca securitatea oricarei gazde, retele sau oricarui cont. Aceasta include: accesarea datelor care nu sunt destinate clientului, logarea la un server sau la un cont pentru care clientul nu are accesul autorizat, spargerea parolelor, verificarea securitatii altor retele cautand slabiciunile sau incalcarea altor politici de securitate.

7.2. Clientii nu au dreptul de a incerca sa impiedice sau sa opreasca serviciul oricarui utilizator, gazda sau retea. Aceasta include, dar nu se limiteaza: atacuri de tipul denial of service, mail bombing sau alte incercari deliberate de a bloca o gazda sau o retea.

7.3. HOSTGATE va coopera cu autoritatile care investigheaza incalcarea securitatii sistemelor sau retelelor altor site-uri, inclusiv cu autoritatile care investigheaza fapte penale.

7.4. Utilizatorii care incalca securitatea sistemelor sau retelelor pot fi trasi la raspundere prin procese civile sau penale.

7.5. Orice beneficiar al serviciilor oferite de HOSTGATE este raspunzator pentru activitatile propriilor utilizatori si, prin acceptarea utilizarii serviciilor HOSTGATE, este de acord sa asigure aderarea propriilor utilizatori la aceasta. Reclamatiile referitoare la utilizatorii unui beneficiar HOSTGATE vor fi redirectionate catre administratorul beneficiarului pentru a putea fi luate masuri. Deasemena nu ne vom asuma responsabilitatea in ceea ce priveste monitorizarea activitatilor pe internet sau daca un utilizator al beneficiarului incalca aceste termene si conditii.

7.6. Orice utilizator despre care noi consideram ca a incalcat acesti termeni si conditii va primi un email, notificandu-l despre acceasta incalcare. Servicul utilizat poate fi temporar suspendat, acest lucru fiind la latitudinea noastra. A doua violare a acestor termeni si conditii va conduce la suspendarea imediata sau inchiderea definitiva a contului utilizatorului fara o notificare prealabila. HOSTGATE isi rezerva dreptul de a intrerupe furnizarea serviciilor si/sau de a actiona in vederea opririi actiunilor clientului, dupa cum va socoti de cuviinta, daca acestea cauzeaza pagube tertilor in cadrul retelei Internet. In unele cazuri vom incerca sa va contactam inainte de a lua orice masura.

7.7. Toate serviciile oferite trebuie folosite in mod legal. Transmisia, stocarea si/sau prezentarea oricarei informatii ce intra in conflict cu legea este interzisa. Acest lucru se refera, dar nu se limiteaza la materiale care: incalca drepturile de autor, pe care noi le consideram obscene sau amenintatoare. Clientul este de acord ca este singurul responsabil de folosirea abuziva a oricarui serviciu oferit avand ca efect orice daune.

7.8. Este interzisa stocarea sau prezentarea sub orice forma a materialului pornografic pe serverele noastre. Aceasta include site-uri care au continut sexual sau au legaturi spre alte site-uri cu material pentru adulti. Este de asemenea interzisa promovarea activitatilor ilegale sau prezentarea unor informatii potential daunatoare serviciilor noastre sau a altor calculatoare conectate la Internet. Legaturi spre astfel de site-uri sunt de asemenea interzise.

Exemple de informatii inacceptabile, site-uri sau legaturi spre site-uri care contin:
– Programe piratate, programe sau arhive de hackeri;
– Site-uri Warez;
– Muzica sau programe nelicentiate (mp3, warez etc);
– Material pornografic;
– Nu acceptam site-uri de banner exchange, surf-bar, torrent-hosting, topuri site-uri;
- Este interzisă utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).
– Nu acceptam nici site-uri care incarca prea mult serverul si folosesc prea multe resurse prin scripturile folosite. In aceasta categorie se includ si site-urile care folosesc scripturi setate sa ruleze permanent (scripturi folosite la unele jocuri online).

7.9. Clientul are responsabilitatea de a actualiza informatiile de contact din panoul de control, panoul de client si datele de facturare atunci cand este necesar. Noi nu putem fi trasi la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare. De asemenea este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile. Daca exista orice dubiu in acest sens clientul trebuie sa modifice sau sa solicite modificarea datelor de autentificare contactand serviciul de suport. Clientul are obligativitatea de a mentine actualizate la ultima versiune scripturile comerciale sau gratuite folosite pe server. Clientul este singurul responsabil pentru continutul datelor sau folosirea datelor stocate pe serverul/contul sau.


Art. 8 - Backup

8.1. Backup-urile sunt facute de catre noi zilnic. Totusi nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. Sfatuim toti clientii sa genereze si downloadeze propriile backup-uri din panoul de control sub forma unui fisier arhivat continand backup-urile tuturor datelor si bazelor de date ale unui cont.


Art. 9 – Raportarea violarii termenilor si conditiilor de utilizare

9.1. HOSTGATE cere tuturor clientilor si utilizatorilor serviciilor sale sa ne informeze imediat cu privire la orice incalcare a acestor termene si conditii. Daca este posibil va rugam sa ne furnizati urmatoarele informatii: adresa IP folosita pentru a se comite incalcarea termenilor si conditiilor; ora si data cand s-a comis incalcarea; un email cu orice alta informatie disponibila despre cel ce a violat aceste termene si conditii.

9.2. Raportarea abuzurilor se face la urmatoarea adresa de email: abuse@hostgate.ro.


Art. 10 - GDPR

HOSTGATE continua alinierea in vederea respectarii regulamentului general privind protectia datelor 2016/679. Regulamentul general privind protectia datelor (Ro: RGPD, En: GDPR) al UE 2016/679 va impune incepand cu data de 25.05.2018 un set unic de reguli la nivelul Uniunii Europene, fiind direct aplicabil (nu este necesara adoptarea unei legi locale) si abrogand implicit de la aceasta data, actul normativ local - Legea 677/2001.

Ce aduce nou regulamentul GDPR?
• drepturi noi pentru clienti noi dar si cei existenti, precum dreptul de a fi uitat si dreptul la portabilitatea datelor.
• prevederi specifice, clare si simple, usor de inteles de catre tineri/copii minori.
• proximitatea fata de persoana vizata.
• cooperare consolidata intre autoritatile de supraveghere in cazul prelucrarii de date care 
privesc persoane din mai multe state membre UE.
• regula One stop shop, care stabilieste autoritatea competenta.
• responsabilizarea accentuata a operatorilor de date.

Responsabilitatile clientului utilizator al serviciilor de gazduire oferite:
• a primi si a stoca acordul persoanei vizate (a carei date sunt procesate) sau a dovedi temeiul legal pe baza caruia proceseaza datele.
• a informa clientii asupra datelor colectate si procesate.
• a informa clientii asupra perioadei pentru care se pastreaza datele.
• a sterge sau anonimiza datele in cazul in care primeste o astfel de solicitare de la un client.
• a securiza site-urile si aplicatiile instalate pe servere si conturi de gazduire.

Responsabilitatile HOST GATE SRL:
• a stoca in confidentialitate datele introduse pe servere.
• a limita accesul doar la persoanele care lucreaza in mod direct cu servere (dezvoltatori si suport tehnic) si a asigura instruirea persoanelor pentru masurile necesare de luat pentru protectia maxima - a datelor.
• a nu vinde sau transmite tertelor datele stocate in aplicatie sau in conturi de gazduire.
• a lua masuri proactive pentru a proteja datele stocate.
• a raporta orice bresa de date catre clienti si autoritati.

Despre modalitatile de stocare a datelor si perioada de pastrare:
• datele vor fi stocate pe servere proprii colocate intr-un datacenter profesional, securizat, cu acces limitat doar la persoane autorizate.
• datele sunt si vor fi stocate doar pe teritoriul Uniunii Europene.
• backupurile datelor vor fi stocate doar in locatii sigure si protejate.
• datele vor fi pastrate pentru perioada contractului (cont gazduire activ sau pachet servicii activ).
• datele vor fi sterse automat in urma solicitarilor clientilor si clientul va fi informat de perioada de stocare a backupurilor care pot contine inca datele vizate.
• furnizorii externi cu care colaboram (Google, Facebook, si altele) sunt verificati periodic sa mentina conformitatea cu GDPR.

Ce face HOSTGATE pentru a fi in conformitate cu GDPR?
• am generat proceduri interne pentru a tine evidenta datelor personale colectate.
• in mod repetat am instruit angajatii in proceduri si bune practici necesare pentru a proteja datele.
• am efectuat audituri interne pentru a verifica procedurile sa fie in continuu implementate si pentru a detecta rapid orice bresa de securitate sau de date.
• calculatoarele si informatiile sunt stocate in locatii sigure si securizate, cu acces monitorizat.
• datele stocate in sistemul de backup sunt criptate.


Art. 11 – Dispozitii finale

11.1. Orice abuz catre personalul nostru sau catre administratorul retelei noastre, limbajul neadecvat sau orice lucru pe care noi il consideram ofensator poate conduce la suspendarea contului clientului, inchiderea definitiva fara o notificare prealabila si fara rambursarea sumei platite pentru pachetul contractat.

11.2. Toti clientii si utilizatorii serviciilor HOSTGATE fac subiectul acestor termeni si condisii astfel incat utilizarea serviciilor furnizate de HOSTGATE presupune acceptarea si conformarea la Termenii si Conditiile de Utilizare.

11.3. HOSTGATE isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui document fara notificarea prealabila a utilizatorului. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciul dupa afisarea lor pe site-ul web. De asemenea, HOSTGATE isi rezerva dreptul de a inceta furnizarea serviciilor sale catre orice utilizator in cazul in care acesta a incalcat una dintre conditiile mentionate mai sus.

11.4. In cazul in care nu sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai sus, atunci incetati utilizarea serviciilor furnizate de HOSTGATE. De asemenea sfatuim pe toti clientii si utilizatorii serviciilor furnizate de HOSTGATE sa verifice acest document cel putin o data pe luna pentru a fi la curent cu orice modificari.