Update WordPress: de ce e important să nu amâni actualizările?

WordPress-ul este unul dintre cele mai utilizate CMS-uri (content management system), fiind o platformă utilizată de aproximativ o treime dintre site-urile existente azi în lume. Dacă la începuturi, WordPress era utilizat mai ales pentru bloguri, astăzi acest CMS este cea mai populară modalitate de a crea un magazin de comerț electronic. Foarte probabil, îl folosești și tu pentru site-ul tău.

Așadar, dacă ești deținătorul unui site WordPress, trebuie să știi care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont, pentru a nu-ți pune în pericol website-ul, mai ales dacă e vorba despre un business. 

Nu ignora atenționarea de Update WordPress

În fond, ce face actualizarea? Cu fiecare versiune WordPress, specialiștii în domeniu găsesc modalități noi și mai bune de a oferi securitate, de a rezolva probleme sau de a introduce noi funcții pentru a-ți menține site-ul la curent cu tehnologia. 

Orice update WordPress este foarte important, pentru că, dacă nu faci actualizările cerute, îți poți pune site-ul în pericol. Din motive de siguranță și compatibilitate, este obligatoriu să faci update-urile cerute.

Prin intermediul cererilor de actualizare, WordPress te avertizează că există o versiune nou de WP, plugin-uri sau teme. Instalarea noilor versiuni WordPress trebuie să fie făcută ori de câte ori sistemul cere acest lucru.

Peste 50% dintre vulnerabilitățile WordPress sunt cauzate de versiunile neactualizate ale plugin-urilor, iar peste 10% de temele învechite. 

Iată, pe scurt, ce se întâmplă dacă nu faci update-urile WorPress:

  • Software-ul se va mișca greoi, vei observa mai multe erori pe site, iar securitatea lui va fi pusă în primejdie.
  • Nu vei putea beneficia de cele mai noi funcții și beneficii ale WordPress. Cu fiecare nouă actualizare pe care WordPress o lansează, vei descoperi că ai noi opțiuni pentru personalizarea site-ului sau că îți oferă securitate și protecție mai bune împotriva hackerilor/malware.
  • Actualizările permit site-ului WordPress să funcționeze la capacitate înaltă, astfel că dacă nu faci update-urile cerute, vei avea un site mult mai puțin performant. 

Tipuri de update WordPress

  • Update-uri de securitate. Atacurile hackerilor pe site-urile WP cresc tot mai mult. Actualizările de securitate îți vor oferi modalități mai bune de a preveni accesul hackerilor pe site și de a cauza probleme vizitatorilor tăi. Cu cât amâni actualizarea, cu atât site-ul tău devine mai vulnerabil.
  • Update-uri de perfomanță. Acestea nu îți oferă avantaje doar ție, ci și utilizatorilor tăi. În cadrul oricărui site, pot apărea erori (bug-uri), iar actualizările de performanță te ajută tocmai să le elimini. Astfel, cu un site actualizat și performant la capacitate maximă, vizitatorii tăi se vor bucura de o experiență pozitivă ori de câte ori te accesează.
  • Update-uri ale caracteristicilor de bază ale site-ului. Acest tip de actualizări te ajută să fii în pas cu tehnologia, prin crearea unei pagini web moderne, mai ușor și mai plăcută de navigat.

Poate părea destul de dificil să ții pasul cu toate actualizările pe care le ai de făcut și este important să știi să le faci corect, pentru a nu risca să pierzi tot ceea ce ai pe site. De aceea, este de preferat ca actualizările WordPress să fie făcute de specialiști în domeniu. 

Echipa tehnică Hostgate te poate ajuta. Mai multe informații despre serviciile noastre de găzduire web, și nu numai, poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.

Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Un comentariu la „Update WordPress: de ce e important să nu amâni actualizările?”

Lasă un comentariu