Server VPS sau server dedicat?

VPS înseamnă Virtual Private Server și reprezintă pasul intermediar între o găzduire shared și serverele dedicate (care sunt servere de găzduire fizice). Toate serverele dedicate de la Hostgate sunt oferite într-un centru de date ultramodern din București și dispun de ultimele tehnologii din domeniu. 

Servere VPS versus servere dedicate

Când vine vorba despre găzduire web, la Hostgate vei găsi întotdeauna varianta potrivită site-ului tău, pentru că oferta noastră este variată și se pliază oricăror necesități: atât pentru un site mic, cât și pentru unul cu un trafic foarte intens. 

Serverele dedicate sunt soluții de hosting profesionale și sunt ceva mai scumpe decât variantele shared sau VPS. Dar, beneficiezi de securitate și mai bună, de viteză sporită și de posibilitatea de a găzdui orice site îți dorești. Tu ai control absolut asupra lor, iar noi te putem ajuta cu partea de administrare a serverului, dacă îți dorești acest lucru.

Serverele VPS sunt, așa cum spuneam la început, o soluție între găzduirea shared și serverul dedicat. Practic, el îți oferă avantaje similare precum un server dedicat și îl poți administra ușor. Diferența este că serverul dedicat este fizic și îi pot fi alocate mai multe servere VPS, în timp ce VPS-ul este un server virtual care „coabitează” și cu alte VPS-uri. 

Spațiul pe un VPS este, desigur, mai mic comparativ cu un server dedicat, dar chiar și așa poți găzdui și alte site-uri mai micuțe pe serverul tău VPS. Dacă vrei să găzduiești mai multe site-uri pe serverul tău, trebuie să ții cont că fiecare domeniu nou găzduit pe VPS consumă din resursele alocate, deci ai niște limitări.

Oferta noastră pentru serverele VPS

Îți oferim servere vps bazate doar pe SSD, configurate cu procesatoare dintre cele mai performante. Uptime garantat de 99.9%. Avantajele principale ale serverelor VPS oferite de noi sunt:

  • Scalabilitate ridicată. Resursele serverului pot fi ajustate rapid, fără downtime sau reconfigurari de sistem.
  • Interfață de administrare, de unde ai acces la toate operațiunile necesare VPS-ului tău.
  • cPanel, opțional. Pentru un management mult mai bun, poți adăuga VPS-ului tău un panou de control cPanel. 
  • Monitorizare resurse. În orice moment, poți verifica resursele consumate de către VPS pentru a te asigura că te încadrezi în limitele alocate.
  • Dacă îți dorești și serviciul de administrare a serverului (opțional), ai la îndemână două variante: administrare standard (pentru actualizări, configurație DNS, modificări mici cu care nu vrei să îți pierzi timpul) și administrare advanced (recomandat mai ales celor care vor să găzduiască site-uri ale propriilor clienți și au nevoie de disponibilitate pentru modificări urgente, inclusiv în weekend).
  • Adrese IP suplimentare. Server-ului tău îi alocăm gratuit, la instalare, o adresă IP. Dacă dorești mai multe adrese IP, să le folosești, de exemplu, pentru a avea anumite site-uri sau aplicații pe IP-uri dedicate, poți opta pentru acest serviciu extra.
  • Serviciu automatizat de backup. Poți opta, pentru serverul tău VPS, pentru Backup incremental R1SOFT, configurat şi administrat de HOSTGATE. Informația va fi stocată pe servere separate.

Descoperă și alte servicii pe care le oferim

Îți punem la dispoziție Servere Dedicate, dar și găzduire web shared. De asemenea, îți oferim serviciul de Înregistrare Domenii, care conține cele mai populare extensii, precum și serviciile de Reseller Web, E-mail Marketing și Web Development. 

Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.

Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu