Înregistrare domenii – Un element indispensabil site-urilor

Serviciile de înregistrare domenii reprezintă un pas important în crearea unei pagini web atractivă și ușor de utilizat de către toți vizitatorii. Pe lângă design-ul bine pus la punct, detaliile tehnice pot determina succesul site-ului tău. Tocmai de aceea, Hostgate îți oferă atât servicii de găzduire web, cât și toate resursele necesare pentru a obține rezultatul pe care ți-l dorești.

Înregistrare domenii – Tipuri de domenii

Odată ce te-ai hotărât să-ți deschizi o pagină web, nu mai rămâne decât să apelezi la serviciile unei firme de hosting. Specialiștii te vor ajuta și îți vor oferi sfaturi prețioase în sfera înregistrare domenii. Un nume de domeniu și o extensie potrivită te poate ajuta să ajungi cu ușurință la publicul țintă vizat. Așadar, iată tipurile de domenii pe care le poți regăsi pe internet:

  • Domeniile alocate la nivel de țară – De cele mai multe ori, astfel de domenii respectă codul de țară. Așadar, în Românie vei putea observa extensia .ro. De asemenea, se mai poate utiliza .eu pentru paginile web ce îi vizează pe toți cetățenii Uniunii Europene.
  • Domenii internaționalizate – Se referă la domeniile ce au în componență caractere specifice anumitor alfabete, precum cel chirilic, latin, arab sau chinezesc.
  • Domenii generice – În categorie pot fi regăsite extensiile cu o anumită utilitate sau domeniile sponsorizate, precum .net, .org, .com.

De asemenea, există și domenii mai specifice pentru anumite tipuri de pagini web. Printre cele mai populare se numără .blog și .info. Reprezintă o alegere ideală pentru cei ce-și doresc să ajungă la un anumit tip de public țintă.

Cum aleg un nume de domeniu potrivit?

Este important să acorzi o mare atenție alegerii unui nume potrivit, deoarece în urma serviciilor de înregistrare domenii nu mai poate fi modificat. De cele mai multe ori, numele de domeniu este constituit din denumirea brandului, afacerii, blogului căruia îi este dedicat site-ul. Totuși, există și excepții care, însă, trebuie să respecte anumite reguli:

  • Lungimea numelui – Nu există o dimensiune standard, însă specialiștii recomandă să se opteze pentru denumiri cu un număr cât mai scăzut de caractere. Astfel, numele poate fi reținut cu o mai mare ușurință. De asemenea, o alegere potrivită va contribui cu siguranță la formarea încrederii dintre tine și publicul țintă.
  • Extensia selectată – Există o multitudine de domenii din care poți selecta ceea ce se potrivește cel mai bine site-ului tău. Profesioniștii Hostgate te pot ajuta, de asemenea, să faci alegerea ideală. Astfel, vei reuși să captezi atenția celor care îți vizitează pagina. De exemplu, .ro reprezintă o alegere inspirată pentru cei ce se adresează exclusiv publicului din România.
  • Acordă atenție scrierii – Este indicat să optezi pentru denumiri ce nu au în componență cifre, cratime sau orice caractere speciale. Nu numai că ele pot dăuna optimizării SEO, dar transformă numele site-ului într-unul greu de reținut sau care poate induce în eroare.

Optează și tu pentru servicii de înregistrare domenii profesionale și dezvoltă-ți pagina web. Hostgate îți pune la dispoziție o multitudine de oferte avantajoase pentru afacerea ta. În colaborare cu noi îți poți crește considerabil vizibilitatea în mediul online!

Lasă un comentariu