Magazinul online este cea mai la îndemână opțiune pentru cei care doresc să înceapă un business în domeniul vânzărilor. Sunt numeroase avantaje pe care un astfel de magazin ți le oferă, de la costuri mai mici legate de întreținerea magazinului (nu plătești chirie lunară), până la publicul căruia te poți adresa local, național și chiar internațional.
Totuși, înființarea unui magazin online presupune niște costuri, cum ar fi cele legate de crearea lui, de către un programator, costurile legate de găzduirea web, achiziționarea domeniului și, desigur, cheltuielile legate de marketing/promovare ș.a.m.d.
Ca specialiști pe partea de hosting și domenii web, dorim să îți oferim câteva informații utile legate de tipul de găzduire magazin online care s-ar potrivit cel mai bine, dar și să îți prezentăm detalii legate de platformele cele mai bune pentru un astfel de site.
Găzduire magazin online: shared, VPS sau server dedicat?
Găzduirea VPS sau un server dedicat sunt cele mai bune opțiuni, pentru un shop online. Găzduirea shared este potrivită pentru site-uri micuțe, de prezentare, blogu-uri etc.
Serverele VPS sunt o soluție între găzduirea shared și serverul dedicat. Practic, el îți oferă avantaje similare precum un server dedicat și îl poți administra ușor. Diferența este că serverul dedicat este fizic și îi pot fi alocate mai multe servere VPS, în timp ce VPS-ul este un server virtual care „coabitează” și cu alte VPS-uri.
Serverele dedicate sunt soluții de hosting profesionale și sunt ceva mai scumpe. Însă, beneficiezi de securitate și mai bună, de viteză sporită. Acest gen de servere dedicate sunt utile mai ales website-urilor mari (site-uri comerciale), pentru aplicațiile complexe, pentru stocarea de date și, în general, pentru proiectele de anvergură.
Optează și pentru serviciul extra de administrare a serverului, indiferent că alegi VPS sau server dedicat. Administratorul de server este o persoană dedicată, capabilă să rezolve rapid problemele care ar putea interveni, astfel încât să nu îți fie afectată activitatea magazinului online. Cu un cost relativ mic, stai fără grija actualizărilor sau a modificărilor urgente.
Noi îți oferim două variante: administrare standard (pentru actualizări, configurație DNS, modificări mici cu care nu vrei să îți pierzi timpul) și administrare advanced (recomandat mai ales celor care vor să găzduiască site-uri ale propriilor clienți și au nevoie de disponibilitate pentru modificări urgente, inclusiv în weekend).
Pentru ca magazinul tău online să funcționeze așa cum trebuie, ai nevoie de:
- un programator, care se va ocupa atât de crearea site-ului, cât și de mentenanța lui;
- de un administrator de hosting, care, în principiu, va ține legătura cu programatorul cu privire la tot ceea ce ține de funcționalitatea magazinului online;
- de un shop manager, care se va ocupa de conținut, produse, actualizări prețuri, oferte etc.
Ce platformă să alegi pentru magazinul online?
Variantele cele mai cunoscute sunt WooCommerce, Magento și Prestashop. Alegerea platformei o faci în funcție de buget și de programatorii disponibili. WooCommerce este cel mai răspândit sistem, dintre cele menționate, așa încât îți vom spune câteva avantaje și dezavantaje ale acestuia.
WooCommerce: avantaje
Flexibilitate foarte bună. Unul dintre motivele pentru care este folosit est că se pot vinde orice tipuri de produse, indiferent de nișă, de la cărți electronice, până la produse fizice (mobilă, alimente etc.).
Opțiuni de personalizare nelimitate. Poți să creezi un magazin care este specific tipului de produse pe care le vinzi și îți oferă o paletă nelimitată de plugin-uri gratuite în directorul de plugin-uri WordPress.
Securitate maximă. Fiind o platformă foarte populară, este deoseori atacată de hackeri. Dar, tocmai din acest motiv, platforma este actualizată constant de developeri, astfel încât aceste atacuri cibernetice pot fi ușor de prevenit.
Întrunește o comunitate largă de beneficiari. Astfel, găsești ușor informațiile de care ai nevoie, răspunsuri la întrebări șamd.
Autentic și estetic. Organizarea instrumentelor îl face să pară autentic încă de la început. Clienții își pot urmăr toate comenzile și pot verifica starea livrării fără probleme, ceea ce ajută și la credibilitatea magazinului.
Woocommerce: dezavantaje
Este un plugin WordPress, deci nu poate fi folosit decât pe un site WordPress.
Anumite extensii pot fi costisitoare. Plugin-ul în sine se descarcă și instalează gratuit, dar există extensii ale sale care necesită o plată suplimentară, pentru a avea un magazin online care lucrează la capacitate maximă.
Sperăm că informațiile ți-au fost de ajutor. Mai multe detalii despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228. În afară de serviciile de găzduire web, îți oferim și serviciul de Înregistrare Domenii, care conține cele mai populare extensii, precum și serviciile de Reseller Web, E-mail Marketing și Web Development.
Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.