Ce este un IP dedicat și la ce te ajută

Înainte de a vorbi despre tipuri de IP, hai să vedem care e definiția de bază. Un IP (Internet Protocol) este o înșiruire unică de cifre despărțite de puncte care identifică fiecare device ce folosește Internetul pentru comunicarea în rețea. Orice domeniu web are o adresă IP a serverului unde e găzduit acesta.
IP-ul dedicat este adresa IP la care poate fi accesat un server, care poate fi shared sau dedicate, și e reprezentat de calculatorul care găzduiește site-ul. Domeniile web sunt identificate fie printr-o adresă IP shared, fie printr-o adresă IP dedicată. Alegerea tipului de IP este importantă, pentru că de ea poate depinde succesul campaniilor de marketing prin e-mail și al magazinele de comerț electronic, după cum vom vedea în cele ce urmează.

Diferența dintre IP dedicat și shared IP

IP-ul dedicat este o adresă folosită doar de tine, astfel încât ai control deplin asupra ei. Înseamnă că domeniulului tău i se atribuie o adresă IP care nu este partajată sau utilizată de niciun alt domeniu – dacă cineva ar introduce adresa ta IP unică în bara de căutare a browserului său de internet (în loc de numele domeniului), ar putea să îți afișeze direct site-ul. Este domiciliul domeniului tău pe web.
În cazul unui shared IP, adresa este folosită și de alte persoane. Adică, domeniul tău este „domiciliat” la o adresă care este partajată între mai multe domenii.

Nu confunda: IP dedicat nu înseamna server dedicat. La fel cum doar pentru că site-ul tău folosește o adresă IP partajată nu înseamnă că folosește găzduire partajată. Găzduirea shared înseamnă că împarți același resurse cu alți utilizatori, pe același server, care ar putea include o adresă IP. Despre tipurile de găzduire web, te rugăm să citești mai multe pe blogul nostru.

Beneficii IP dedicat
Importanța IP-ul în cazul trimiterii de emailuri

Pentru că poate face diferența dintre un email ajuns în Inbox și unul ajuns în SPAM. Furnizorii de servicii de internet folosesc activitatea anterioară a IP-ului tău pentru a determina dacă ești sau nu un expeditor de încredere – oferi conținut de calitate și nu acționezi într-o manieră suspicioasă. Atunci când folosești un IP dedicat, ai controlul absolut asupra reputației expeditorului de e-mail și a livrării e-mailului.
În cazul unui shared IP, nu te mai bucuri de același control, fiind folosit și de alții. Astfel, sunt analizate toate acțiunile realizate de pe IP-ul respectiv și se face un raport de credibilitate în baza acestor date. Cu alte cuvinte, dacă niște SPAM-eri folosesc același IP cu tine asta îți poate afecta activitatea și emailurile tale pot fi considerate tot SPAM.
IP-ul dedicat poate juca, astfel, un rol foarte important în succesul unei campanii de email marketing și e de dorit să ai un astfel de IP dacă activitatea ta presupune trimiterea unui număr foarte mare de emailuri. Riscul de a ajunge blacklisted este aproape imposibil.

Ce alte avantaje îți mai oferă un IP dedicat?

  • IP-ul dedicat poate îmbunătăți compatibilitatea cu borwsere mai vechi sau aplicații speciale, oferindu-ți un avanaj mai ales dacă te adresezi unei comunități internaționale;
  • îți garantează acces la site-ul tău oricând ai nevoie, chiar dacă încă nu ai un domeniu web sau nu s-a efectuat propagarea DNS;
  • îți oferă flexibilitatea de a adăuga, edita și vizualiza fișiere în orice moment, fără restricții.
  • Reduci posibilitatea de a întâmpina probleme de conectare, deoarece te puteți conecta direct la server.
  • Poate influența viteza de răspuns a site-ului/timpul de întârziere: atunci când este accesat de un utilizator, serverul nu mai este nevoit să caute site-ul tăum dacă are IP dedicat.

Sperăm că informațiile ți-au fost de ajutor. Pentru orice întrebări legate de subiect sau în legătură cu pachetele de găzduire web, achiziționarea unu domeniu web etc., ne poți contacta oricând. Oferta HOSTGATE de înregistrare domenii web conține cele mai populare extensii pentru prezența și promovarea afacerilor online. Alegerea domeniului web potrivit este primul pas în reușita afacerii tale online.Poți înregistra domenii .RO la doar 7.99 EUR anual.

Mai multe informații despre serviciile noastre poți găsi pe site-ul nostru, dar ne poți contacta și la tel. 0376 448 228.
Suport telefonic și chat: Luni – Vineri, între 09:00 – 18:00.
Suport tehnic online: 24/7, e-mail și tickete.

Lasă un comentariu