Ce este un certificat SSL

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de securitate, care are rolul de a proteja informațiile de pe internet, precum: parole,  date bancare (carduri bancare), date de identificare etc. Principalul scop al certificatului SSL este să securizeze comunicarea dintre un client și un server. 

Cum funcționează un certificat SSL?

Principalul scop al unui certificat SSL este de a oferi o conexiune sigură între serverul web și browser-ul clientului sau dintre un server de email și aplicația de email (de ex. Outlook).

Un certificat SSL valid oferă următoarele avantaje:

  • Autentificarea serverului, atât timp cât există o conexiune validă.
  • Confidențialitatea informațiilor: datele transmise de utilizator sunt criptate de SSL și vizibile doar pentru părțile implicate în schimbul informațional.
  • Integritate – semnăturile certificatelor de securitate vă asigură că datele nu au fost modificate în timpul transmisiei.

Securizează-ți site-ul cu un certificate SSL și câștigă încrederea vizitatorilor tăi

Site-urile care sunt protejate de un certificat SSL vor avea protocolul HTTPS („s” fiind pentru secure). 

În general, utilizatorii au mai multă încredere să folosească site-uri protejate, decât pe cele cu o conexiune necriptată. Mai ales atunci când e vorba despre introducerea unor date sensibile, precum informațiile cardului bancar, parole și alte informații cu caracter personal. 

Ce alegi: un certificat SSL gratuit sau plătit?

Certificatul SSL gratuit și cel plătit oferă aceeași siguranță și atunci e firesc să te întrebi de ce ai da bani pentru un SSL? Pentru că, așa cum se întâmplă de obicei, ceea ce este gratuit îți oferă doar elementele de bază. 

Un certificat SSL gratuit are doar opțiunea DV (Domain Validation). De cealaltă parte, certificatul SSL plătit are, pe lângă DV, și prevederile OV (Organisation Validation) și EV (Extended Validation), necesare mai ales pentru un site de business/magazin online etc. Aceste prevederi te asigură că autoritatea de certificare a verificat atât identitatea deținătorului site-ului cât și profilul afacerii, în detaliu, înainte de a emite certificatul SSL plătit.

Certificatele SSL gratuite (Free SSL Certificate) nu sunt, în mod obligatoriu, semnate de o autoritate de certificare. În schimb, cele plătite sunt întotdeauna semnate de o autoritate de certificare de încredere. 

Certificatul SSL gratuit are o perioadă de validitate de până la 3 luni. În cazul unui certificat plătit, acesta poate avea o perioadă de valabilitate de până la 24 luni. 

O dată că plătești pentru un serviciu, atunci știi cu siguranță că vei primi și asistență tehnică (prin tichet, chat, email, telefonic) în cazul în care apar anumite probleme, lucru care nu este valabil și în cazul în care optezi pentru un SSL gratuit. De asemenea, în cazul unui certificat SSL gratuit nu primești nicio garanție în cazul în care apar prejudicii.

Certificate SSL de la Hostgate – firmă de găzduire web. Descoperă oferta noastră

Ca să concluzionăm: certificatele SSL sunt singurele instrumente electronice care certifică identitatea unei entități și securizează schimbul de informații dintre tine și entitatea certificată. Acestea sunt ideale pentru securizarea site-urilor web ale căror activitate include comerțul online. De asemenea, certificatele SSL sunt recomandate pentru securizarea rețelei private/intranet-ului companiei tale.La Hostgate, găsești Certificate SSL la 49.99 euro/anual pentru validarea unui domeniu+ un subdomeniu sau la 149.99 euro/anual pentru validarea unui domeniu și a unui număr nelimitate de subdomenii. Autoritatea emitentă este SECTIGO și îți oferă o garanție de până la 10 000 USD.

Lasă un comentariu